Over 't Zwaluwnest

Welkom bij bistro 't Zwaluwnest in Dudzele (Brugge).
Als 12 jarige begon Peter Demey al in de horeca te werken in het Boerenhof in Heist. In 1982 studeerde hij af als slager/spekslager/traiteur/banketondernemer. De zomers daarop werkte hij bij verschillende keurslagerijen om zijn talenten te ontwikkelen.

In 1996 is Peter gestart met zijn traiteurdienst in en buiten het dorp, gespecialiseerd in barbecue. Twee jaar later in 1998 heeft Peter met zijn vrouw Anja het café met bijbehorende stallen gekocht. Tot 2003 hebben zij hun traiteurdienst uitgebreid, met o.a. leveringen van warme maaltijden aan jeugdherberg Dudzele en Blankenberge.

Na de stormschade in 2003 zagen ze hoe mooi de stallen eigenlijk waren en hoe mooi en intact het dakconstructie was gebleven. Ze besloten om de stallen om te bouwen tot een feestzaal. Maar de vraag bleef komen waarom ze geen dagschotel gaven in de week, gezien de feestzaal enkel in het weekend in gebruik was.

Door het grote succes van de feestzaal en dagschotels besloten ze te stoppen met de slagerij in februari 2007. Op 1 december 2013 werd Bistro 't Zwaluwnest geopend, samen met het ernaastgelegen café Sint Joris. De feestzaal werd alleen nog gebruikt voor feesten en rouwmaaltijden.

Intussen kun je genieten van Peter's specialiteiten op de grill! Geniet van de buitenlandse côte à l'os, lamskroontjes, ribbetjes of entrecôte gegrild op beuken- en eikenhout.

Bistro 't Zwaluwnest

Sint-Lenardsstraat 45A, 8380 Dudzele

voorgerecht bistro zwaluwnest dudzele Entrecote biefstuk bistro zwaluwnest dudzele
Story-03

Kom lekker eten & gezellig tafelen bij ons

Bekijk ons menu